Prin legiferarea traseismului politic, Victor Ponta încearcă să deturneze rezultatul alegerilor locale din 2012. Mai exact, odată cu acordarea unei dispense de migraţie pentru primari şi consilieri, ne vom trezi în strcuturile locale cu membri ai unor partide care nu au participat la alegeri, în special Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Liberal Reformator.
Este, evident, nedemocratic şi neconstituţional ca un guvern să fraudeze rezultatul votului populaţiei. Iar când spun că votul este fraudat mă bazez tocmai pe definiţia cuvântului "fraudă" din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, ediţia 2009: "Săvârșirea cu rea-credință, pentru a obține foloase, a unor acte de atingere a drepturilor altuia (păgubitoare pentru altă persoană)".
Or tocmai o fraudă este ceea ce încearcă cuplul Ponta-Dragnea. O fraudă electorală. Este împotriva oricăror norme democratice, şi mai ales de bun simţ, ca o decizie a unui organ executiv, Guvernul, să favorizeze deturnarea rezultatului unor alegeri populare. Prin legiferarea traseismului vorbim clar voturi furate de la un partid şi transferate la altul. Dacă nu fraudă, atunci cum se cheamă treaba asta?
Iar povestea cu USL este, în context, o falsă problemă. Primarii şi consilierii aleşi sub sigla USL erau în primul rând membri ai partidelor care constituiau alianţa electorală. În ce logică oare desfiinţarea unei alianţe electorale trebuie să fie nepărat urmată de permutări între membrii partidelor care au constituit-o?
Situaţia, de altfel foarte simplă, este complicată doar de tentativa cuplului Ponta-Dragnea de a-i forţa pe aleşii locali să migreze spre PSD şi Partidul Liberal Reformator al lui Tăriceanu, pentru a-şi asigura un eventual sprijin cât mai consistent în campania pentru prezidenţiale.
Frauda electorală este evidentă, indiferent de terminologia în care este îmbrăcată.
0 Comentarii