Cătălina Elena Vartic candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Adică pentru preşedinţia, nu pentru preşedenţia CJ, că doar nu vrea să devină preşedente ci preşedinte.
Se aude cumva şi la băieţii plătiţi degeaba să facă machete electorale şi la cei care dau bun de tipar cu ochii închişi pe la tipografii?
Se aude cumva şi la băieţii plătiţi degeaba să facă machete electorale şi la cei care dau bun de tipar cu ochii închişi pe la tipografii?
13 Comentarii
Nici pliantele UNPR-ului nu au fost scutite de greşelile gramaticale.
RăspundețiȘtergereSigur ai vrut sa pui in text "preşedenete"?
RăspundețiȘtergereNu, am greşit şi eu. Diferenţa e că la mine se poate modifica foarte uşor. Merci de atenţionare ;)
RăspundețiȘtergereDictionarul de neologisme mentioneaza si termenul "preşedenţie".
RăspundețiȘtergereasta-i candidata care ocupa o cladire intreaga langa ambro??
RăspundețiȘtergerePREȘEDINȚÍE s.f. Demnitate de președinte; durata exercitării funcției de președinte; (p. ext.) localul unde lucrează președintele. [Var. președenție s.f. / < președinte + -ie].
RăspundețiȘtergereSursa: DN (1986) |
Hahaha, tu te referi la dicţionarul ăsta din 1986, de Florin Marcu şi Constant Maneca. În mintea lor preşedenţie vine de la preşedente, clar.
RăspundețiȘtergereDacă pomeneşti de dicţionare, eu zic să vorbim pe DEX sau DOOM (care în momentul de faţă stabilesc norma în limba română), lasă-le deoparte pe cele produse la kilogram.
1) Nu v-am dat acordul de a-mi vorbi la pertu.
RăspundețiȘtergere2) Dictionarul de neologisme nu este scos din uz, iar cei doi autori sunt repere in acest domeniu.
3) Pentru expresia "a vorbi pe DEX sau DOOM" va rog sa veniti cu norma din DEX sau DOOM care o explica. Ca mie nu prea imi suna neaos romaneste.
1. Cum poate fi scos din uz un dicţionar? Îi dai foc, îl arunci la gunoi, se dă o hotărâre de guvern prin care se stabileşte că nu mai poate fi folosit?
RăspundețiȘtergereNici dicţionarul moldovenesc - român nu e scos din uz, asta înseamnă că trebuie să îi iei de bune definiţiile? Chiar mă pot raporta la orice tâmpenie scrisă oriunde doar pentru că mai am cartea în bibliotecă?
Şi până la urmă cum se face că din cele 38 de dicţionare indexate de http://dexonline.ro/surse, singurul care doar aminteşte (ca variantă) forma evident greşită preşedenţie este Dicţionarul de Neologisme al lui Florin Marcu şi Constant Maneca?
Autorii ălorlalte 37 de dicţionare, care au ignorat complet forma preşedenţie, evident greşită şi uzitată doar de agramaţi, or fi fost toţi proşti?
Ati rasfoit personal cele 38 de dictionare? Sper sa va recompenseze cine trebuie efortul. Desi la multe din ele ati fi putut renunta din start. Dicționarul gastronomic explicativ si altele din lista nu cred ca ar fi trebui verificate. Eu am sa-mi permit sa inchei mica noastra polemica si sa va urez numai bine!
RăspundețiȘtergereNu le-am răsfoit, nu a fost nevoie, am dat un click aici unde sunt indexate toate cuvintele din acele dicţionare şi, ce să vezi, se ivi un singur rezultat.
RăspundețiȘtergereMulţam' fain de urări. Şi mie mi-a făcut mare plăcere să ne conversăm, chiar şi dacă n-am ajuns la acelaşi punct de vedere.
Da mai Dinu, vezi cum esti, fii politicos cu dna.
RăspundețiȘtergerepresedenta Vartic conduce o turma de analfabeti.aia s-au lasat se sportul national din ultimii ani care e pupibasismul sperand sa ajunga din nou la ciolan.vartic sigur nu va ajunge presedenta.
RăspundețiȘtergere