"Le-am propus reprezentanţilor asociaţiilor cu care am vorbit o îmbinare între nou şi vechi, adică să aibă în vedere şi plutăritul, pentru că sunt mulţi turişti care vor să vadă şi cum circulau plutele pe Valea Bistriţei. Mai ales că cei de la Primăria Ciocăneşti doresc să deschidă o şcoală de plutărit ca să aflăm secretele plutăritului. Chiar dacă se pare că plutăritul nu va fi o meserie a viitorului, nu trebuie uitat, pentru că a fost un mod de a trăi pe Valea Bistriţei şi îi interesează foarte mult pe turişti toate aspectele legate de vechiul mod de transport pe Bistriţa cu tot pitorescul lui", a declarat Gheorghe Flutur pentru Monitorul de Suceava.
Iote că după hore la Bucşoaia, crăciunuri, paşti şi pelerini în Bucovina, Gheorghe Flutur ar putea în sfârşit să facă o chestie care chiar ar aduce turişti prin giudeţul nostru minunat.
Plutărit ori rafting, cum or vrea să-i zică, asta chiar poate fi o soluţie pentru promovarea turismului. Bineînţeles, în combinaţie cu trasee pentru ciclism montan, echitaţie, zboruri cu parapanta, drumeţii montane ori alpinism.
Acum să vedem dacă se mişcă ceva în direcţia asta sau rămânem doar cu declaraţiile. Doar ştiţi şi voi că aceste forme de turism nu adună niciodată mulţimi de oameni care să asculte cu pioşenie mesajele politice.
0 Comentarii